Nederland Belgiƫ

Nog niet klaar voor het hoogseizoen? Geen paniek wij delen enkele cijfers met je!

Bikeshift heeft door de jaren heen een hoop data verzameld en weet als geen ander wat er tijdens het hoogseizoen nodig is om goed voorbereid te zijn. Graag delen we enkele cijfers met je:

29 August 2023ΙBikeshift

- Wist je dat gemiddeld 25% tot 30% van de huidige pool riders tussen 1 september en 14 oktober uitstroomt door slechter weer en de start van het nieuwe studiejaar?
- Daarbovenop stijgt de vraag naar riders van onze klanten met tussen de 30% en 50% tijdens de periode van 1 september tot 1 april.
- De uitstroom van riders tijdens het hoogseizoen gemiddeld op 20% ligt.
- Als je de uitstroom + de hogere vraag bij elkaar optelt, is er dus een extra behoefte van +/- 60% meer riders tijdens het hoogseizoen.
- Het valt op dat nog steeds 40% van onze klanten te laat begint met opschalen, waardoor ze tijdens het hoogseizoen geregeld onderbezet zijn. Dit leidt ertoe dat ze onvoldoende aan hun leveringsverplichting kunnen voldoen, wat niet alleen financiële schade oplevert, maar er ook voor zorgt dat consumenten na een slechte ervaring makkelijk overstappen naar een beter alternatief. 

Wat doet Bikeshift hier dan aan? 

 

1. Onze Business Developers stellen samen met de opdrachtgever een gedegen opschaalplan op, waarbij vanaf 1 september rekening wordt gehouden met de bovenstaande cijfers.
2. Bikeshift zorgt ervoor dat zij riders aan zich bindt door goed voor ze te zorgen middels een arbeidsovereenkomst.
3. Bikeshift houdt geregeld enquêtes onder de riders om zo in kaart te brengen wat zij belangrijk vinden.
4. Bikeshift overlegt minimaal 2 keer per jaar cijfers aan haar opdrachtgevers en vergelijkt deze met die van andere partijen om samen met haar partners continu te verbeteren.

Ben jij nog niet klaar voor het hoogseizoen? 

Geen paniek. Bikeshift heeft een pool van 1500 koeriers in Nederland en België klaarstaan. Onze Business Developers vertellen je hier graag meer over.

Neem gerust contact met ons op via Sanne Staal, bereikbaar via sanne@bikeshift.com of via 06-12533861. We komen graag langs om samen een plan te maken om alles alsnog voor jullie in orde te maken.is een voorloper op het gebied van het aantrekken en opleiden van fietskoeriers.

Zit ik dat gelijk vast aan een contract? 

Nee, natuurlijk niet! Via onze Bikeshift Express Service maken jullie 3 maanden vrijblijvend kennis met ons. Er wordt niets automatische verlengd en Bikeshift zal jullie laten zien hoe we jullie zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.

Enjoy the ride!

Nog niet klaar voor het hoogseizoen? Geen paniek wij delen enkele cijfers met je!

Lees ook